Studiolaitteet

Tutki poikkeuksellista valikoimaamme Studiotarvikkeita ja valvontalaitteita johtavilta pro audio -tuotemerkeiltä kuten Universal Audio, Focusrite ja Native Instruments.

Katso kaikki tiedot

Suosituin Studio- ja Tallennuskalusto

Tietoa Signaaliprosessoreista

Mitä minun pitäisi tietää kompressiosta?

Suhde: Kompressorin aiheuttaman dynaamisen alueen pienentämisen suhde. Tämä suhde edustaa kompressoriin tulevan ja siitä lähtevän audio-signaalin lisäyksen eroa. Esimerkiksi 5:1 suhde tarkoittaa sitä että 5dB lisäys audio-signaalin tullessa kompressoriin aiheuttaa 1dB nousun ulostulossa.

Raja-arvo: Taso, jolla kompressori alkaa vaikuttamaan sisääntulevaan audio-signaaliin. Kompressorilla ei ole vaikutusta tämän tason alapuolella oleviin signaaleihin.

Knee - 'Polvi': Tarkka kohta, jossa kompressori alkaa vähentää gainiä.

Kova polvi - tiukka ja äkillinen kohta

Pehmeä polvi - tasainen siirtyminen vahvistimesta kompressoriin, tmahdollistaa laajemman alueen tehokkaita raja-arvoja.

Attack: Aika, jonka kompressori käyttää ennen kuin se vaikuttaa signaaliin kun se on ylittänyt raja-arvon. Nämä asetukset ovat tärkeitä määritettäessä lopullista äänen laatua, sen kirkkautta tai suurtaajuuden sisältöä.

Nopea Attack - kompressoi signaalin hyvin nopeasti vaikuttaen gainiin aaltomuodon tasolla.

Hidas Attack - antaa äänen ohimenevän etuosan kulkea kompressorin läpi ennen kuin sillä on liian suuri vaikutus.

Release: Aika, joka signaalilta kuluu sen palatessa kompressoidusta muodosta takaisin normaaliin, vahvistettuun signaaliin, sen jälkeen kun audio on laskenut raja-arvon alapuolelle.