Orkesterisoittimet

Löydä Orkesterisoittimien valikoima ja tarvikkeet kaikkein halutuimmilta jousi-, vaski- ja puupuhaltimien sekä orkesterilyömäsoittimien valmistajilta.

Katso kaikki tiedot

Suosituimmat Orkesterisoittimet

Tietoa orkesterisoittimista

Klarinettityypit

Klarinetteja on olemassa neljä eri päätyyppiä: Bb (tai B-flat), sopraano, altto ja basso. Bb-vireinen klarinetti on näistä kaikista yleisin, ja on usein juuri se soitin joka tulee mieleemme kun joku mainitsee sanan 'klarinetti'. Sitä pidetään yleisesti hyvänä soittimena kun olet opettelemassa klarinetin soittoa, sen koko sopii hyvin aloittelijoille. Kun olet oppinut soittamaan yhdenlaista klarinettia, on yleensä suhteellisen helppo oppia soittamaan muita klarinettiperheen instrumentteja.

Trumpettityypit

Trumpetit vaihtelevat koon, pituuden ja porauksen koon mukaan, ja niillä on kaikilla oma tunnusmainen ja hyvin erottuva äänensä. Esimerkiksi kornetit tuottavat paljon paksumman, runsaamman ja pehmeämmän äänen kuin muunlaiset trumpetit, joilla monilla on hyvin terävä ja kirkas ääni.

Toinen huomioon otettava tekijä on ostajan oma soittokokemus, esimerkiksi flyygelitorvi sopii paremmin edistyneemmille muusikoille. Eri trumpettien ominaisuuksien ja lisätietojen tarkasteleminen voi auttaa opiskelijoita ja nuorempia soittajia päättämään minkälainen trumpetti sopii parhaiten heidän tarpeisiinsa.