Säkkipillit

Gear4music.com

Säkkipillit tuovat mieleen Skotlannin ja Irlannin, ja niitä käytetäänkin siellä hyvin usein sotilassoittokunnissa tai sooloinstrumenttina  muodollisissa tilaisuuksissa, kuten häissä, festivaaleilla ja juhlallisuuksissa kuten Edinburgh Tattoossa. Ne tuottavat täyteläisen äänen, joka kostuu jatkuvasta surinasta ja melodisesta nuotista. Säkkipillin ääni on hyvin yksilöllinen - mikään muu ei kuulostaa aivan samalta, mutta kaukaisen samanlaisuuteen voi päästä jossain oboen säröisen nuotin ja trumpetin dynaamisen fanfaarin välillä. Katso kaikki tiedot

Säkkipillit

Ensimmäiset 9 tuotetta näkyvillä

Tietoja säkkipilleistä

Sakkipillejä on käytetty jo antiikin Rooman aikakaudella ja mahdollisesti jopa sitä aiemmin, sillä Oxford History of Music -koulukunnan mukaan säkkipilliveistos löydettiin Lähi-Idästä muiden n. 1000 eea. valmistettujen esineiden joukossa.

Säkkipillin osat:

Säkkipillissä on ilmatiivis laukku, joka säilyttää ilmaa sisällään ja säätää ilman siirtymistä niin, että soittaja voi ylläpitää jatkuvaa ääntä. Soittaja puhaltaa ilmaa ilmaputken kautta tai lisää sitä pumppaamalla. Säkkejä tehdään kaikenlaisista materiaaleista eläinnahoista synteettisiin kankaisiin.

Chanter tarkoittaa melodiaputkea ja sitä soitetaan kahdella kädellä. Putken avoimesta muodosta johtuen ääntä ei ole mahdollista katkaista , joten useimmiten säkkipilleille tarkoitettu musiikki seuraa jatkuvaa legatomaista melodiaa, josta muodostuukin tuo melkein aavemainen, kelttiselle kansanmusiikille tyypillinen soundi.

Ruokopilli on asennettu chanterin yläosaan, ja soittaja käyttää juuri tuota osaa äänen tuottamiseen.

Drone-pillit ovat taas putkia, jotka ovat vastuussa koko soittamisen aikana jatkuvasta harmoniaäänestä. Ne on yleensä tehty kahdesta tai useammasta osasta, joissa on liikuva säädin äänenkorkeuden säätämistä varten.

Harjoitukseen tarkoitetut Practice Chanter -säkkipillit ovat kehitetty etenkin vasta-alkajille, jotka haluavat kokeilla uutta soitinta, mutta ne sopivat myös edistyneille soittajille, jotka haluavat kehittää soittotaitojaan.