Bassotarvikkeet

Bassokitaratarvikkeet sisältävät kaiken, mitä tarvitset pitääksesi bassokamppeesi huippukuntoisina ja hyvän kuuloisina. Oli sitten kyse valetusta, kovasta kotelosta tai uuden mikrofonin parempi ääni, löydät meiltä helposti juuri oikeat tarvikkeet valtavasta valikoimastamme bassotarvikkeita.

Suosituimmat Bassotarvikkeet

Bassokitaran soundi

Miten basso-kitaran ääni on luotu?

Sähkökitaran tapaan basso-kitaran kaksi pääosaa ovat merkkijonot ja pickupit. Jousisoitinilta saadut värähtelyt saavat vastaanottimet, jotka muuttavat ne sähköisiksi signaaleiksi. Nämä lähetetään sitten vahvistimeen, joka luo äänen.

Kaikki bassokitarat toimivat yleensä samalla tavalla, vaikka materiaaleilla, joista ne on valmistettu, ja niiden muodolla voi olla huomattava vaikutus siihen, millaista ääntä he tuottavat ja mitä musiikkityyppiä he soveltuvat parhaiten soittamiseen.

Puun vaikutus bassokitaraan

Suurin osa bassoista on solidbody, eli kitaran rungossa ei ole tilaa, jonka avulla äänet voivat paljastua luonnollisesti kuten akustisilla instrumenteilla. Halvimmat solidbodyt valmistetaan tyypillisesti pehmeämmistä puista, kuten kerrosta tai muovia, ja kalliimpiin malleihin käytetään kovia puita, kuten vaahtera, ruusupuu ja mahonki. Solidbody-bassokitarojen osalta mahonki tuottaa tiheän ja puumaisen äänen ja sopii hyvin maan ja blues-musiikin tyyliin.

ruusupuuin katsotaan yleensä muodostavan enemmän metallista ääntä, joka on rikas ja monimutkainen sekä korkeissa että matalissa rekistereissä. Samalla vaahtera on tasaisempi sävy, joka voi toimia erityisen hyvin, kun soitetaan kovalla äänenvoimakkuudella.

Onttokoppainen bassokitaraa käytetään, mutta ne ovat enimmäkseen niille, jotka nauttivat jazzista ja kansanmusiikista, koska ne luovat hiljaisemman ja akustisemman äänen, joka sopii paremmin tämäntyyppiseen toistoon.