MIDI-kosketinsoittimet

MIDI-kosketinsoittimet voivat olla yksi parhaimmista lisäyksistä studioosi. Näiden laitteiden käyttäminen ei ainoastaan paranna työnkulkua, vaan mahdollistaa myös paremman luovuuden ohjelmistosi avulla. Nämä kosketinsoittimet muodostavat tyypillisesti yhteyden tietokoneeseesi USB:n kautta, ja niillä voidaan ohjata VST- ja DAW-toimintoja, syntetisaattoreita ja sämplereitä.

Katso kaikki tiedot

Suosituimmat MIDI-koskettimet

Tietoja MIDI-kosketinsoittimista

MIDI-kosketinsoittimet muistuttavat ulkoisesti perinteisiä musiikkikoskettimia, mutta niissä ei yleensä ole omia soundeja. Sen sijaan MIDI-kosketinsoittimia on käytettävä yhdessä tietokoneen ja ohjelmistoinstrumenttien tai ulkoisten moduulien kanssa soundien tuottamiseksi.

Nykyään lähes kaikki MIDI-kosketinsoittimet yhdistetään tietokoneeseen USB-yhteyden kautta. Joissakin malleissa on myös ylimääräinen "MIDI IN"- tai "MIDI OUT" -portti liitettäväksi ulkoiseen laitteeseen, kuten syntetisaattoreihin. Tyypillisesti MIDI-kosketinsoittimet on saatavana 25-, 49-, 61- tai 88-koskettimen versioissa, mutta lähes kaikissa on oktaavinsiirtopainike, joten saat käyttöösi kaikki oktaavit. MIDI-kosketinsoittimissa voi olla myös modulaatiopyörä ja Pitch Bend -säädin, jotta ilmaisua voidaan lisätä. Muita nuppeja, painikkeita ja fadereita voidaan usein mukauttaa kontrolloimaan ohjelmiston elementtejä, jotka vastaavat MIDI-tulolle.

MIDI-kosketinsoitin tai Master Keyboard on digitaalinen laite, joka lähettää MIDI-tietoja muille laitteille, jotka pystyvät vastaanottamaan ne. MIDI-kosketinsoittimen yleisin käyttö on soittaa tietokoneessa käytettäviä VST- tai softainstrumentteja. Muita käyttötarkoituksia ovat ohjelmamuutosten lähettäminen DAW-musiikkiohjelmistoon, jotta voit kontrolloida useita parametreja ilman hiiren käyttöä, ja myös syntetisaattoreiden ja moduulien sekvensointiin tai toistamiseen. Nykyään lähes kaikki käyttävät midiä, joka lähetetään ja yhdistetään suoraan USB:n kautta.