Gear4music-bassot

Gear4music.com
Gear4musicin bassokitarat on valmistettu tarkasti ja huolella, joten soittimemme tarjoavat parhaita ominaisuuksia ja ovat silti erittäin kohtuuhintaisia.

Katso kaikki tiedot

Suosituimmat Gear4music-bassokitarat

Ensimmäiset 13 tuotetta näkyvillä

Lisätietoja bassoista

Kohtuuhintaisia bassokitaroita

Bassokitaroissa on yleensä vain neljä kieltä ja otenauhat - näin aloittelijoiden on itse asiassa helpompi oppia bassolla soittamisen. Bassot eivät välttämättä ole helppoja soittimia - päinvastoin, esim. Fenderin bassokitarat voivat maksaa yli 500€, mutta onneksi markkinoilla on myös edullisempia malleja, jotka voivat tarjota vastaavanlaisia ominaisuuksia, esim. Electric G-4 Bassokitara. Tyypillisen Fender-basson lailla tässä mallissa on otenauhat ja neljä kieltä sekä samantyyppinen Split Coil Humbucking -mikrofoni. Näiden ansioista kitara pystyy tuottamaan terävän kirkkaita ääniä, syvyyttä matalissa rekistereissä sekä hyvää ylläpitoa. Tämä malli kuuluu myös Electric G-4 Bassokitaravahvistinpakettiin, johon sisältyy basson lisäksi 15w bassovahvistin, varakielet, plektra ja hihna - eli kaikki mitä tarvitset päästäksesi alkuun.

Basson soittaminen

Bassoa voi soittaa kolmella tavalla - voi käyttää plektraa, koskettaa kieliä sormilla tai 'lyödä' niitä. Plektroja käytetään yleensä silloin kun halutaan soittaa todella nopeasti, vaikka jotkut muusikot tykkäävät niistä yksinkertaisesti enemmän kuin sormiensa käyttämisestä. Edistyneempää lyömistekniikkaa käytetään etenkin funk-musiikissa, ja sen on tehnyt suosituksi mm. Red Hot Chili Peppers -yhtiön kitaristi Flea.

Näiden kolmen soittotyylin lisäksi voidaan käyttää myös tekniikkaa, jossa käytetään kahta kättä, ja jota käytetään usein sähkökitaraa soitettaessa. Tätä tyyliä käyttävät yleensä bassovirtuoosot kuten Billy Sheehan, joille basso edustaa paljon muuta kuin yksinkertaisesti rytmiä tarjoaavaa soitinta.

Eri soittotekniikoiden lisäksi aloittelijat voivat kehittää soittotaitojaan ja -tuloksiaan myös käyttämällä vahvistimia tai tehostepedaaleja kuten esim. Boss GT10B bassokitaraefektiprosessoria.