Rumpukoneet

Rumpukoneet ovat olleet keskeisiä hip-hopin ja tanssimusiikin soundille vuosikymmeniä. Artistit kuten Timbaland, Orb ja New Order ovat tehneet Rolandin alkuperäisistä TR-909:tä ja TR-808:ta musiikkidesignin klassikoita.

Katso kaikki tiedot

Suosituimmat rumpukoneet

Tietoja rumpukoneista

Rumpukoneet käyttävät näytteitä tai synteesiä peräkkäisten elementtien järjestämiseksi tai tallentamiseksi käyttämällä pads tai painikkeita. Monet sisältävät vaiheen sekvensoijan, jotta käyttäjät voivat sekvensoida voittonsa vaiheittain. Tällaiset rumpukoneet ovat uskomattoman monipuolisia, ja ne tarjoavat mahdollisuuden luoda melodisia perkussiivisia sekvenssejä perinteisten rumpuäänien lisäksi. Näytteiden ja ajan venytyksen käyttö laajentaa edelleen rumpukoneiden tarjoamia mahdollisuuksia, mahdollistaa uusien äänien luomisen alkuperäisestä näytteestä.

Tyypillisesti ne mahdollistavat myös lennonäytteenoton ja reaaliaikaisen tallennuksen. Sen lisäksi, että ne ovat suosittuja elektronisessa musiikissa, niitä voidaan käyttää myös rumpalin sijasta, jossa niitä ei ole saatavilla tai haluttu.

Yhä useammat ohjelmistostudiot sisältävät rumpukoneyksiköitä, jotka tarjoavat laajoja näytteenottoominaisuuksia. MIDI-ohjainten käyttö voi antaa hardware rumpukoneen tunteen ja vuorovaikutuksen ohjelmistopaketissa.