Bassokitarat

Bassokitarat ovat ratkaisevan tärkeitä ankkuroidessa musiikkia ja melodioita, soitetaan niitä sitten näppäillen, paukuttaen, poksautellen tai peukalotyylillä. Gear4musicissa, me olemme innoissamme kaikista bassoon liittyvistä asioista, omista aloittelijoiden paketeistamme aina premium-luokan bassoihin asti, huippuvalmistajilta kuten Fender, Warwick ja Music Man.

View All Information

Suosituimmat Bassokitarat

Lisätietoja Bassoista

Kuuluisia Bassokitaroita

Yksi kuuluisimmista basso- ja sähkökitaroiden valmistajista on Fender, joka on todellinen uranuurtaja bassokitaroissa. Bassokitara mielletään usein yhteen rokkimusiikkin kanssa, ja vuosien varrella sitä on käyttänyt monet muusikot kuten Black Sabbathin Geezer Butler, Metallican Cliff Burton ja The Whon John Entwhistle, sekä tuhannet muut eri tyylilajien artistit.

Puun vaikutus bassokitaran ääneen

Suurin osa bassoista on kiinteärunkoisia, joka tarkoittaa sitä ettei niissä ole samanlaista tilaa rungon sisällä kuin akustisilla kitaroilla, jossa ääni voi kajahdella luonnollisesti. Halvimmat kiinteäkoppaiset bassot on yleensä tehty pehmeämmistä puulaaduista, kuten vaneri tai muovista, kun taas kovempia puulajeja kuten vaahteraa, ruusupuuta ja mahonkia käytetään kalliimpiin bassokitaramalleihin.

Kiinteärunkoisista bassoista, mahonkiset tuottavat sakean ja puisen äänen, ja ne sopivat hyvin country ja blues-musiikkityyleihin. Ruusupuu taas luo metallisen basson äänen, joka on runsas ja monimutkainen sekä korkeilla että matalilla säveltasoilla. Vaahtera puolestaan tuottaa tasaisemman äänensävyn, joka voi toimia erittäin hyvin kun bassoa soitetaan lujalla äänenvoimakkuudella.

Onttokoppaisia bassokitaroitakin on olemassa, mutta niitä käytetään enimmäkseen jazziin ja folkkiin, koska ne tuottavat hiljaisemman, akustisemman bassokitaran äänen, joka sopii näihin tyylilajeihin parhaiten.

Bassokitarauutiset

NAMM 2017: Ibanez SRAS7 7 jono Fretted ja nauhaton basso

Epätavanomaiset ovat mitä Ibanez osaavat parhaiten, SRAS7 tuo parhaat puolet moderni muusikko sen yhdistelmä fretted ja nauhaton fretboards... Lisää »

SJC ja Tre Cool esittää Mike Dirnt mukautetun paketin joulu

Yhteissuunnittelu pyritään SJC Custom Drums ja vihreä päivä rumpali Tre Cool suunnitellut mukautetun rumpu setti vastaamaan bändi kaveri Mike Dirnt allekirjoitus basso... Lisää »

Gear4music sileää Gibson 2017 alue

Tuo vilkas tilkka väri, muunnelmia klassisia malleja ja vertaansa vailla sävy Gear4music ylpeinä varastossa Gibson 2017-alue.... Lisää »

Fender vapauttaa uusi kitara Tuning App

Fender käynnistää uuden app " Fender virittää", sovellus, joka on suunniteltu aloittelijoille ja pro:n kannalta... Lisää »

Fender ilmoittaa allekirjoitus kirppu Jazz Bass

Fender on virallisesti poistettu kansi uusi allekirjoitus basso Red Hot Chili Peppers-kuvake.... Lisää »