Bassokitarat

Bassokitarat ovat ratkaisevan tärkeitä ankkuroidessa musiikkia ja melodioita, soitetaan niitä sitten näppäillen, paukuttaen, poksautellen tai peukalotyylillä. Gear4musicissa, me olemme innoissamme kaikista bassoon liittyvistä asioista, omista aloittelijoiden paketeistamme aina premium-luokan bassoihin asti, huippuvalmistajilta kuten Fender, Warwick ja Music Man.

View All Information

Suosituimmat Bassokitarat

Lisätietoja Bassoista

Kuuluisia Bassokitaroita

Yksi kuuluisimmista basso- ja sähkökitaroiden valmistajista on Fender, joka on todellinen uranuurtaja bassokitaroissa. Bassokitara mielletään usein yhteen rokkimusiikkin kanssa, ja vuosien varrella sitä on käyttänyt monet muusikot kuten Black Sabbathin Geezer Butler, Metallican Cliff Burton ja The Whon John Entwhistle, sekä tuhannet muut eri tyylilajien artistit.

Puun vaikutus bassokitaran ääneen

Suurin osa bassoista on kiinteärunkoisia, joka tarkoittaa sitä ettei niissä ole samanlaista tilaa rungon sisällä kuin akustisilla kitaroilla, jossa ääni voi kajahdella luonnollisesti. Halvimmat kiinteäkoppaiset bassot on yleensä tehty pehmeämmistä puulaaduista, kuten vaneri tai muovista, kun taas kovempia puulajeja kuten vaahteraa, ruusupuuta ja mahonkia käytetään kalliimpiin bassokitaramalleihin.

Kiinteärunkoisista bassoista, mahonkiset tuottavat sakean ja puisen äänen, ja ne sopivat hyvin country ja blues-musiikkityyleihin. Ruusupuu taas luo metallisen basson äänen, joka on runsas ja monimutkainen sekä korkeilla että matalilla säveltasoilla. Vaahtera puolestaan tuottaa tasaisemman äänensävyn, joka voi toimia erittäin hyvin kun bassoa soitetaan lujalla äänenvoimakkuudella.

Onttokoppaisia bassokitaroitakin on olemassa, mutta niitä käytetään enimmäkseen jazziin ja folkkiin, koska ne tuottavat hiljaisemman, akustisemman bassokitaran äänen, joka sopii näihin tyylilajeihin parhaiten.

Bassokitarauutiset

Hofner ilmoittaa Shorty basso uusi viimeistely

Hofner HCT shorty basso on nyt saatavilla valkoinen viimeistely... Lisää »

Honourary Lemmy postimerkkejä ilmestyi Saksassa

Ikonin Motorhead basisti Lemmy on asetettu vietetään rajoitettu painos leima ajaa.... Lisää »

Fender kaivaa nappikuulokkeet näytön alueella

Maailmankuulu kitara valmistaja tarjoaa viisi uutta nappikuulokkeet seurata mallia uusin hanke.... Lisää »

D'Addario käyttöön Humiditrak

D'Addario käyttöön Humiditrak - laite, joka asuu sisällä kitaran asian ja tarjoaa reaaliaikainen tila päivitykset kautta älypuhelin app, joten voit pitää silmällä kirves.... Lisää »

Musikmesse 2016: Musiikki mies 40 vuotta vanha Smoothie StingRay basso

Music Man luonut kopiolta StingRay prototyyppi #26 suunniteltu Sterling pallo.... Lisää »